onsdag, december 14, 2005

Dagen efter gruvans julfest.

Igår letade sig murvlarna upp ur gruvan och till djurgården för att vräka i sig mat och alkolol i ett desperat försök till att lätta upp den stela stämningen som konstant är mellan oss.
Det blir lätt så när man försöker blanda äpplen och päron. Äpplena gillar att husera på söder, medan päronen köper sitt vardagsbröd på NK.
Kulturkrockar är uppenbara.
Nytt för i år var att var och ens respektiva också var inbjudna. Detta kan också tolkas som ett eventuellt försök till att lätta upp stämningen, en så kallad utspädningseffekt.
Jag vet inte om det lyckades. Jag var inte med.
I veckor nu sedan spektaklet blev känt har alla desperat försökt komma på ursäkter för att slippa. Man har letat djupt, djupt i sin kalender efter något som kan räknas som en giltig anledning till att tacka nej.
Jag var den första som tackade nej på grund av en sedan tidigare inplanerad kursavslutning. Det vill säga, det var sista gången på min yoga kurs och jag tackade nej för att hellre gå och motionera.
I förrgår började de stora avhoppen.
Medarbetare ett's respektive hoppade av på grund av förkylning.
Medarbetare två fick plötsligt en släng av illamående. Ett illamående som också drabbade hans sambo och barn. Verkar vara en elakartad bakterie det där illamåendet.
Medarbetare tre fick huvudvärk. Och medarbetare fyra dricker inte alkohol och var trött, så hon gick, men stannade inte speciellt länge.
Kvar var alltså team vd, labchef + sambo, praktikant ett + pojkvän, praktikant två samt medaretare ett.
En skral skala.
Ska bli intressant att höra om det hände några skandaler idag. För alla vet ju att enklaste sättet att lätta upp en tryckt stämning är alkohol...

Inga kommentarer: