onsdag, maj 10, 2006

Som Polly.

På måndagkvällar går på Discovery mitt favorit program, Amazing medical histories.
Det finns mycket här i världen som är amazing, men vad som fängslar mig mest är när de har tömör spelcial.
Jag kan inte hjälpa det, jag älskar det!
Det bästa jag sett var den gången då det handlade om världens största tumör.
Den vägde 137.6 kg och var en meter i diameter. Under programmets gång fick man följa läkarteamet då de försökte operera bort den från kvinnan. Åh my God! Hela programmet var som...som...en påse Polly fast med operations och tumör inslag.
Tumören var så stor, att efter de fått loss den, kunde de inte slänga den i de vanliga avfallstunnorna, utan de var tvungen att lägga den i en skottkärra för att ta den till lab.
Roligast var när alla poserade kring den gigantiska tumören och de tog kort.

I måndags var ett nytt fantastiskt fall. Det handlade om stackars Novemthree. Eller som de kallade honom "The Boy with a Tumour for a Face". Det var ännu en orgie i operationsnärbilder och stora tumörer.


Novemthree

Detta program hade alla ingridienser då det först och främst handlade om ett fattigt barn. Att han sedan var groteskt ful (så ful att byborna inte vågade gå i närheten av Novemthree och alla barn var rädda för honom) och att de inte talade engelska spädde på dramaturgin.
Den stackars pappan reste många mil med sonen för att bo på sjukhuset medan kirurgerna opererade och opererade. Först skulle tumören opereras bort och sedan började återuppbyggnaden av ansiktet.
Allt för att han skulle se ut som en "normal liten pojke".
Under en timma engagerades man i detta öde, från att känna avsmak till att fira triumferna. Och när han tillslut lämnade sjukhuset och fick återförenas med sin fattiga moder, hade han inte bara fått ett nytt ansikte, han hade fått syn på båda ögonen, börjat lära sig prata samt lärt sig gå!
Förstå vilket slut! Snacka om att ge ett ansikte till lyckliga slut!!!
Trodde man. Tills eftertexterna började rulla.
Det var där det stod.
In memory of Novemthree.

Plötsligt försvann alla lyckliga känslor och kvar fanns bara frågor.
Efter lite googlande stod det klart att tumören hade börja växa igen och att Novemthree hade dött den 14e September 2005.

Allt detta från ett tvprogram. Amazing medical histories är världens bästa tvprogram.

Inga kommentarer: