onsdag, oktober 26, 2005

The year of the nörds.

Just nu är det väldigt inne att vara nörd.
FC Z är ett ypperligt exempel på detta. Sällan har väl ett gäng taniga, glasögonprydda, missanpassade, unga män varit så omskrivna i våra medier som nu.
De har plötsligt blivit folkkära och alla pratar om dem och deras vedermödor.
Om stackars Tore som bröt ihop och börjar gråta efter boxningen eller när killarna fick rejält med stryk av Hammarbys 14-åriga flickor.
Helt plötsligt har alla som inte var sportnissar under skoltiden fått 15 personer att identifiera sig med. Ett helt lag som vi kan vara "vi" med på riktigt.
Enligt ZTV är det här killar som gillar att titta på animerat, läsa manga, lagar mat, sova, sitta vid datorn, vara i naturen, lyssna på musik och kolla på film.
Ett mycket ovanligt gäng med andra ord.



En annan "tönt" i tv just nu är Seth Cohen i OC.
Också en kille som gillar serier, musik och tv-spel.
Också en kille som inte heller framställs som direkt "sportig". Istället går han omkring och bär på ett mindre förakt mot vattenpolo killarna. De där biffiga "vadå"-killarna som får alla brudar.


Adam Brody i sina fina kalsonger.

Det lustiga i kråksången är hur dessa killar uppmärksammas för deras "tönt" egenskaper. Det är ok att vara dålig på sport, det är ok att vara ful, det är ok att vara insnöad på suspekta områden. Hell, du kan bli kalsong modell ändå! Det har ju både FC Z killarna och Adam Brody blivit.

Målvakten Daniel Stjärnlöf i sina fina kalsonger.

Om sådana speciella intressen som att laga mat, sova, sitta vid datorn, vara i naturen, lyssna på musik och kolla på film räknas som töntiga.
Då är det är bara att acceptera att vi alla är nördar innerst inne.

Inga kommentarer: